Nieuwsoverzicht
 
22 december 2014 Basisschoolleerling onwetend over boerenleven De kennis over het boerenleven onder basisschoolleerlingen is schokkend laag. Zo denkt een kwart van de basisschoolleerlingen bijvoorbeeld dat leer wordt gemaakt van kunststof, terwijl volgens ruim één op vijf scholieren aardappels aan een boom of struik groeien. 9 december 2014 Nieuwe aanstelling sales director Valtra Op 1 januari 2015 zal Roeland Coopman de Mechan Groep gaan verlaten als sales director van Valtra.  26 november 2014 Wintershow Achterveld We laten u kennis maken met ons pas geopende AGCO Experience Centre, uniek voor Europa. U stapt hier binnen in de fascinerende wereld van Fendt, Massey Ferguson, Valtra. 31 oktober 2014 Winnaar van de ATH-actie kiest Fendt 700 André van Vliet mag favoriete trekker maand lang gratis uitproberen Op donderdag 30 oktober ontving Fendt in haar showroom in Achterveld de winnaars van de actie 'Aandachtstrekkers' met bloemen en champagne.  24 september 2014 Nieuw AGCO Experience Centre uniek voor Europa Mechan Groep bundelt kennis en producten in supershowroom  Op vrijdag 19 september opende de Mechan Groep het gloednieuwe AGCO Experience Centre in Achterveld. Topman Rob Smith, Senior Vice President van AGCO kwam hiervoor over uit Zwitserland.  Volgende 5 items >>

Basisschoolleerling onwetend over boerenleven

22 december 2014

De kennis over het boerenleven onder basisschoolleerlingen is schokkend laag. Zo denkt een kwart van de basisschoolleerlingen bijvoorbeeld dat leer wordt gemaakt van kunststof, terwijl volgens ruim één op vijf scholieren aardappels aan een boom of struik groeien. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder leerlingen in het basisonderwijs in opdracht van de Mechan Groep, dat werd uitgevoerd in aanloop naar de Wintershow Achterveld.

Brits onderzoek toonde twee jaar geleden pijnlijk aan hoe onwetend de Engelse jeugd tegenwoordig is over het boerenleven. Vier op de tien Britse kinderen dachten bijvoorbeeld dat melk uit de fabriek komt. Omdat de Mechan Groep, de Nederlandse importeur van tractormerken als Fendt, Valtra en Massey-Ferguson, benieuwd was naar de kennis van Nederlandse basisschoolleerlingen, liet het een soortgelijk onderzoek uitvoeren.

Uit enquête onder ruim vijfhonderd basisschoolleerlingen blijkt dat ruim een kwart van hen denkt dat leren schoenen worden gemaakt van kunststof. Volgens één op de acht scholieren bemest een boer zijn land vooral omdat ‘ie niet weet waar ‘ie de uitwerpselen anders moet laten. Meer dan een vijfde denkt dat aardappelen bovengronds groeien. En nog niet de helft van de ondervraagde scholieren weet dat biefstuk van de haas van een koe komt. Het meest genoemde alternatief? Een haas.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), gesteund door diverse koepelorganisaties van Nederlandse pluim- en melkveehouders en akkerbouwers, luidde vorige week in een zwartboek de noodklok over de lesstof in basis- en voortgezet onderwijs. Deze werd door de NVV ‘onjuist, niet-objectief en misleidend’ genoemd. Nu blijkt uit het onderzoek in opdracht van de Mechan Groep dus ook met de basiskennis van scholieren van alles mis is. Zeker in de leeftijdscategorie 6- en 7-jarigen. 

Over de Mechan Groep 
De Mechan Groep is een toonaangevende onderneming, actief in de agrarische sector, tuin- en parkbranche, grondverzet en industrie met gerenommeerde merken en bedrijven. Er zijn 150 mensen werkzaam, waarvan 70 bij het AGCO Experience Centre in Achterveld. De Mechan Groep helpt dealers hun rendement te maximaliseren door diverse ontwikkelingsprogramma’s en een gerichte merkenstrategie. Dit maakt elke dealer tot een interessante partner voor de eindgebruikers.

 

Mechan Groep
Hessenweg 164
3791 PM Achterveld Postbus 2                         3790 CA Achterveld
T +31 (0)342 45 95 41
F +31 (0)342 45 95 00 

Mechan Groep © 2014