Fipronil, een jaar later

11 oktober 2018

Stichting Kippenvel klein3

De dagen 12 en 13 oktober zijn bestempeld als wereld ei dagen. Wij kijken vandaag terug naar de situatie van een jaar geleden.

Stichting Kippenvel was er helemaal klaar voor. Onder leiding van bakker Jaap van der Veer stonden lokale ondernemers en sponsoren als Mechan Groep in de startblokken om met Stichting Kippenvel in actie te komen.

Een Glazen Ei in het centrum van Barneveld waar men kon doneren, verschillende activiteiten, promoties en shows. Alles om geld in te zamelen voor de getroffen pluimveehouders. De teleurstelling was dan ook enorm toen de ANBI status niet werd toegezegd door de Belastingdienst. De toestemming was nodig om belastingvrij geld in te kunnen zamelen. Zonder de ANBI status moet 40% belasting worden betaald over een bedrag vanaf €100.000 euro. Een mokerslag voor Stichting Kippenvel, maar vooral voor de pluimveehouders.

Inmiddels zijn we een jaar verder, een lang jaar voor onze agrariërs die enorm veel hebben moeten meemaken. Omroep Gelderland maakte er een aangrijpende documentaire over die we graag met je willen delen. Vandaag denken we aan de getroffen pluimveehouders.

 

Terug naar Nieuws