In memoriam André Zweegers [22 januari 1929 – 18 september 2020]

18 september 2020

candle

In memoriam André Zweegers [22 januari 1929 – 18 september 2020]

Met verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van André Zweegers. André was de zoon van Piet Zweegers sr., die in 1937 startte met zijn eigen bedrijf ‘PZ’. Na het overlijden van zijn vader nam André samen met zijn broers Piet jr., Tony en Jan in 1948 zijn bedrijf over. André werd toen verantwoordelijk voor de financiën van het bedrijf. 

Onder de financiële leiding van André Zweegers werd ‘PZ Zweegers’ als landbouwmachinefabriek internationaal bekend mede door de uitvinding en productie van de PZ Cyclomaaier en de maishakselmachine. Tot op de dag van vandaag zijn hakselmachines nog gebaseerd op deze vinding. Na verkoop kwam het bedrijf uiteindelijk in handen van het Franse bedrijf Kuhn, tegenwoordig onderdeel van Bucher Industries.

Frank Zweegers, de zoon van André, is de oprichter en eigenaar van investeringsmaatschappij ZBG. De agrarische roots zijn in deze onderneming nog steeds goed vertegenwoordigd met investeringen in Mechan Holding, de moedermaatschappij van Mechan Groep.

André had een voorliefde voor de landbouw en een positieve instelling om te helpen bij de oogstoptimalisatie in de wereld. Iets wat hij heeft overgebracht op zijn nazaten en wat nog steeds voelbaar is in de huidige organisatie. André was tot op het laatst zeer geïnteresseerd in de agrarische wereld en in het bijzonder de ontwikkeling van Mechan Groep. Zijn naam blijft onlosmakelijk verbonden aan de agrarische sector, de sector waar zijn hart lag.

Terug naar Nieuws