Mechan Groep partner van Airinov voor Nederland

20 april 2016

image drone ble colza Low

Met ingang van 1 april 2016 wordt Mechan Groep partner van Airinov in Nederland. Mechan Groep ziet Airinov als goede partner in het verbreden van haar activiteiten op gebied van Precisielandbouw. Door de diensten van Airnov via onze dealers van Fendt, Massey Ferguson en Valtra aan te bieden willen we dichter bij de eindgebruiker komen om deze te helpen met het behalen van een hogere efficiëntie op zijn bedrijf. Meer informatie over deze diensten zijn binnenkort terug te vinden op onze website: www.mechanprecisionfarming.nl.

Over Airinov:

Het van oorsprong Franse bedrijf Airinov is wereldwijd koploper op het gebied van precisielandbouw gebaseerd op gewasmetingen met drones. In Frankrijk wordt inmiddels al door meer dan 5000 akkerbouwers gebruik gemaakt van de diensten van het bedrijf. Vanaf 2016 is Airinov ook in Nederland actief. De dronediensten zijn beschikbaar via Mechangroep.

Airinov gebruikt de eBEE drone van zusterbedrijf Sensefly, uitgerust met een geavanceerde, in-huis ontwikkelde multispectrale camera, voor het meten van de reflectie van het gewas in verschillende golflengtes. Door middel van speciaal ontwikkelde agronomische modellen worden de data omgezet naar betrouwbare stikstofbemestingsadviezen voor tarwe, in kg/ha en op de vierkante meter nauwkeurig, inclusief taakkaart. De akkerbouwer kan de stikstofbemesting zo beter managen en nauwkeurig afstemmen op de behoeftes van het gewas.

Daarnaast biedt Airinov gewaskaarten voor aardappel. Dit is een  meting die informatie geeft over de gewasontwikkeling. Bovendien geven de kaarten veel inzicht in de variatie binnen een  perceel. 

Over Mechan Precision Farming
Precisie Landbouw is de verzamelnaam voor hightech oplossingen die de agrariër helpen meer rendement uit zijn perceel te halen. Mechan Groep heeft ambitie om een leidende speler te worden op het gebied van Precisie Landbouw, en wil voorop lopen in het bieden van technische oplossingen en 24/7 support. Precision Farming biedt enorme kansen voor de agrariër door het verhogen van efficiëntie en het besparing van tijd, meststoffen en bestrijdingsmiddelen.

Mechan Precision Farming biedt ondersteuning aan de Fuse oplossingen van Agco. Tevens bieden we onder het merk Topcon tal van technische oplossingen voor sensortechnologie, spoorgeleidingssystemen, inmeten van land en datakoppeling naar machines.

Bekijk hier de pagina van Airinov op deze website

Terug naar Nieuws