Samen werkt beter!

30 april 2020

DSC05600 2 Large

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er afgelopen oktober diverse acties waren in Den Haag. Hierdoor is er wat schade ontstaan rondom het Malieveld. Om de sector van de goede kant te laten zien is er door een groep ondernemers de toezegging gedaan aan Staatsbosbeheer om dit weer in goede staat te brengen.

Massey Ferguson dealer Swinkels LMB Soerendonk vertrok gisteren met een tweetal MF tractoren en een MF verreiker (beschikbaar gesteld door Mechan Groep) naar Den Haag om samen met het Lemken team de grond te bewerken en weer in te zaaien. Dit deed hij met een MF 6716S DVT en een MF 3709 Alpine. De MF 6716S DVT was gekozen in verband met de combinatie van compactheid als 4 cilinder, voor de benodigde wendbaarheid tussen de bomen, gekoppeld aan veel hefvermogen om de Lemken Zirkon 8 rotorkopeg met Saphir 7 zaaimachine goed te kunnen handelen. Daarbij voorzien van een Stage 5 motor om te laten zien dat ook voor het voertuigpark in de landbouw flinke stappen gemaakt worden als het gaat om emissiebeperkingen.

De MF 3709 Alpine kon op de taluds en tussen de bomen bewijzen dat deze trekker zeer geschikt is voor cultuurtechnische werkzaamheden in het stedelijk gebied. Stil, wendbaar, compact, overzichtelijk en stabiel op de slootkanten maakt brede inzet mogelijk. Ter ondersteuning was er ook een Massey Ferguson TH.6534 verreiker met een bereik van 6,5m en een hefvermogen van 3.4 ton beschikbaar. Deze verreiker was zeer wendbaar tussen de bomen en daarmee konden de grootste gaten worden gevuld. Het graszaad werd beschikbaar gesteld door DSV Nederland Eurograss. Met de voorspelde regen verwachten wij dat dit een mooie grasmat gaat opleveren!

Een mooi staaltje teamwork binnen de sector die zich op deze manier van zijn beste kant laat zien. Wij danken alle deelnemende partijen voor de constructieve bijdrage!

DSC05600 2 LargeDSC05471 2 LargeDSC05640 LargeDSC05446 LargeDSC05688 2 LargeDSC05663 2 Large

Terug naar Nieuws