Wegenverkeerswet 2021

22 december 2020

shutterstock 590082866 web

Op 1 januari 2021 treden een groot aantal wijzigingen in de Nederlandse wegenverkeerswet in werking.

Nieuwe tractoren, landbouwmachines, werktuigen en ook bouwmachines die vanaf 1 januari 2021 in gebruik worden genomen dienen voor aflevering te worden geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, tenaamgesteld en voorzien te zijn van een officieel kenteken. Als de uitvoering wordt gewijzigd ten opzichte van de fabrieksspecificatie, dan is meestal een individuele typegoedkeuring door RDW vereist.

Ook het volledige bestaande voertuigpark dient door de eigenaar te worden geregistreerd bij Rijksdienst voor het Wegverkeer. Van 1 januari 2021 tot 31 december 2021 kan de eigenaar dit zelf online bij de RDW regelen, vanaf 1 januari 2022 is een schouwing en een technische keuring van toepassing. Verder krijgen we als sector vanaf 1 mei 2021 ook te maken met de invoering van APK3.

Wilt u meer informatie? Raadpleeg dan de websites van onze branchevereniging Fedecom en de RDW. U vindt daar actuele informatie, veelgestelde vragen en een beslisboom over APK, registratie- en kentekenplicht. Ook is uw dealer graag bereid te informeren en te ondersteunen.

Voor meer informatie: 

https://www.rdw.nl/over-rdw/actueel/dossiers/registratieplicht-voor-landbouwvoertuigen

https://www.fedecom.nl/kenteken/

Terug naar Nieuws