Airinov

Dankzij de hoogwaardige sensortechnieken van Airinov, ontwikkeld in samenwerking met het Franse INRA, is het mogelijk om uw gewassen te scannen en op basis hiervan een bemestingsadvies te genereren. Nadat uw perceel gescand is zal Airinov met haar hoogwaardige agronomische modellen een compleet bemestingsadvies leveren in de vorm van een rapport met bijgeleverde taakkaart voor variabele afgifte. Deze kaarten zijn in te laden in nagenoeg alle geleidingssystemen waaronder het AutoGuide3000 systeem van MF en Valtra, het Fendt VarioGuide systeem en natuurlijk de Topcon x-consoles.

 

Gewas scannen met de Airinov-drone

De gebruikte sensor meet de reflectie van het gewas in 4 verschillende spectrale banden. Deze banden zijn geselecteerd in samenwerking met het Franse agrarische onderzoeksinstituut INRA omdat ze gebruikt kunnen worden om innovatieve agronomische gegevens te verkrijgen uit verschillende gewassen.

Bij het scannen wordt gebruik gemaakt van de techniek die Remote Sensing wordt genoemd – het scannen op afstand. Doordat de sensor voor iedere vlucht wordt gekalibreerd en de lichtintensiteit meet in de omgeving is deze in staat een scherp en nauwkeurig beeld te genereren van uw perceel. Met behulp van deze sensor kunnen wij volledig geautomatiseerd de volgende gewaswaarden aanleveren:

  • Biomassa
  • LAI (Leaf Area Index)
  • Cab (Chlorofyl gehalte)
  • Opgenomen stikstof

Voor het scannen van percelen worden vaste prijzen per hectare gehanteerd. Op dit moment wordt enkel nog gescand in de tarwe voor een bemestingsadvies en in de aardappels voor groeimonitoring daar hier de agronomische modellen nog niet volledig zijn voor de Nederlandse markt. Voor aardappels geldt dat er twee keer gevlogen moet worden.

Gewas                 Prijs per ha, per vlucht

Tarwe                   €17,00

Aardappels        €16,00

drone reflectance process NL 2

Neem contact op met de Airinov-specialist

Stuur een bericht

Download de Airinov - flyer


Download de flyer

Bezoek de Airinov website


Naar de website