AGCO Connect en Fuse

AGCO Connect

Service en overzicht zijn belangrijk bij het beheren en optimaliseren van een machinepark. AGCO Connect voorziet hier in met de telemetriesystemen die geleverd kunnen worden. Met AGCO Connect kan de dealer perfect service intervallen bijhouden en inplannen zodat onderhoud op het juiste en gewenste moment plaatsvindt. Ook kunnen storingen sneller uitgelezen en direct geanalyseerd worden, dit levert minder stilstand op tijdens de pieken.

Met Connect kunt u een overzicht van uw AGCO machinepark zien met daarbij de belasting, snelheid, motortoerental, brandstofverbruik en GPS-positie. Motoruren, gemiddeld brandstofverbruik, start- en eindlocaties maken dit pakket compleet. De traceerbaarheid van uw machines wordt nog beter door het gebruiken van de geofence mogelijkheid. Hierbij kunt u gebieden intekenen en eisen stellen aan de toegang. Wanneer uw machine het gebied binnenkomt, verlaat of op een ongewoon tijdstip actief is, krijgt u een melding in uw app of via de webpagina. Connect is beschikbaar voor zowel Fendt, Valtra, als Massey Ferguson.

Wilt u meer weten over Connect, of wilt u bekijken of uw machine klaar is voor Connect?

Klik hier voor meer informatie

FUSE

FUSE is binnen AGCO de verzamelnaam van alle specialisaties die zich bezig houden met precisielandbouw toepassingen. Precisielandbouw beperkt zich allang niet meer tot het zogenaamde guidance, of beter gezegd de geleidingssystemen, onder FUSE vallen ook alle bekende software & hardware matige proces toepassingen zoals ISOBUS, telemetrie en taakmanagement. Daarnaast houdt het product management van FUSE zich bezig met de toekomstige ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie , controlled traffic farming en bijvoorbeeld autonome toepassingen. Binnen AGCO’s nieuwe “Farmers First” strategie uit 2022 zijn veel  werknemers van zeer uiteenlopende disciplines, van software engineers tot aan service support samen ondergebracht onder de FUSE organisatie. Zie daarbij de FUSE toepassingen als een ingrediënt van een totaal recept, de uiteindelijke machine, waarmee FUSE  echter vaak voor de eindgebruiker onzichtbaar blijft. Binnen de AGCO merken zorgen de FUSE specialisten ervoor dat er op dit gebied nauw samengewerkt wordt om maximale synergie voordelen te behalen. Qua ontwikkeling betekent dit dat er bijvoorbeeld gemeenschappelijke componenten worden ingekocht, anderzijds dat de software ter behoud van hun eigen merkidentiteit andere specificaties hebben. Dit principe geldt ook voor alle daarop volgende bedrijfsprocessen binnen AGCO, FUSE speelt van inkoop tot aftersales service een prominente rol. De dealers zijn binnen de FUSE van vitaal belang, omdat zij uiteindelijk de meerwaarde van de precisielandbouwtoepassingen tastbaar moeten maken voor de eindgebruikers, en eerste aanspreekpunt  moeten kunnen zijn bij vragen of  problemen. Frequente training en nauwe begeleiding door de FUSE buitendienst medewerkers, de Precision Farming Managers, dragen hiertoe bij.

Naar de toekomst toe zullen FUSE technologie toepassingen steeds prominenter zichtbaar worden op de uiteindelijke machines, waarbij nieuwe aanvullende diensten en  after-market oplossingen zelfs onder de merknaam FUSE zullen worden aangeboden.

Lees hier meer