Farm management: overzicht en gebruiksgemak

Mechan Groep wil voorzien in een totaalpakket voor de eindklant. Bij het gebruiken van een machine met slimme technologie is het van belang om registraties en taakkaarten makkelijk te kunnen genereren en verwerken. Daarnaast is het belangrijk om overzicht te hebben van de uitgevoerde taken en machineprestaties om vervolgens beslissingen te kunnen maken voor de aanpak van de teelt. Dacom voorziet in deze behoeftes en laat de mogelijkheden van de techniek die wordt geleverd optimaal samenwerken.

Mechan Groep en Dacom hebben een strategische samenwerking. Dacom is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerde ICT, sensorapparatuur en adviesdiensten ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven en de agribusiness over de hele wereld. Voorbeelden van de producten zijn Boer&Bunder, Teeltregistratie, Cloudfarm, Ziektemanagement en Weerstations.

Met Teeltregistratie van Dacom plan en registreer je alle activiteiten op je boerderij of loonbedrijf via de online webapplicatie en mobiele applicatie. Begin met het intekenen van je percelen. Vervolgens kun je de digitale boerderij uitbreiden door het toevoegen van gewassen, contacten, registraties en nog veel meer.

Cloudfarm is de plek om data van machines, sensoren, drones en satellieten te bekijken. Door meerdere lagen te selecteren kun je sterke en zwakke plekken vinden in je perceel. Navigeer direct naar deze plekken via de mobiele app voor nadere analyse. Het analyseren van percelen wordt zo nog makkelijker, leuker en efficiënter. Cloudfarm is exclusief verkrijgbaar via Mechan Groep.

Dacom Teeltregistratie en Dacom Cloudfarm werkt in combinatie met TaskDoc Pro of VarioDoc Pro. Dit is de plek in de trekker om taken aan te maken, gegevens van de trekker te registeren (brandstofverbruik, motortoerental, etc.) of ISOBUS werktuigen, variabele taakkaarten in te laden of om perceelsgrenzen en spoorlijnen te importeren.

Kortom, met een machine van AGCO en een pakket van Dacom kunt u:

- Perceelsgrenzen en AB-lijnen uitwisselen en intekenen
- Uitgevoerd werk delen met klanten
- Draadloos communiceren tussen trekker en management systeem
- Taakkaarten creëren en gebruiken
- As-applied taakkaarten analyseren
- Inzicht krijgen in variatie van percelen
                                                      Ontdek Dacom

Hoe werkt het?