Precisielandbouw

Precisielandbouw

Precisielandbouw is de verzamelnaam voor hightech oplossingen die de agrariër helpen meer rendement uit zijn perceel te halen. Mechan Groep heeft ambitie om een leidende speler te worden op het gebied van Precisie Landbouw, en wil voorop lopen in het bieden van technische oplossingen. Precision Farming biedt enorme kansen voor de agrariër door het verhogen van efficiëntie en het besparing van tijd, meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Mechan Precisielandbouw biedt ondersteuning aan de Fuse oplossingen van Agco. 

Fendt VarioGuid

Met het nieuwe Fendt geleidingssysteem bent u altijd klaar om te ontvangen want met de nieuwe versie van Fendt VarioGuide kunt u kiezen tussen GNSS-ontvangers van Topcon®, NovAtel® en Trimble®. Verschillende correctiesignalen worden, afhankelijk van de ontvanger, ondersteund zoals bijvoorbeeld EGNOS / WAAS, maar ook RangePoint RTX, Centerpoint RTX en NTRIP. Bestaande Topcon® en Trimble® RTK structuren, zoals NTRIP en radio, kunnen verder worden gebruikt. Zelfs als een signaal wordt verloren als gevolg van ongunstige ontvangst blijft Fendt VarioGuide betrouwbaar tot maximaal 20 minuten met een hoge nauwkeurigheid door met de Trimble® xFill technologie te werken.

Fendt VarioGuide Contour Asistent

MF Connect

MF Connect is de centrale telemetrieoplossing waarmee gebruikers hun hele MF machinepark kunnen beheren. Met MF Connect worden machinegegevens verzameld en geëvalueerd zodat agrariërs en loonwerkers de staat en het gebruik van hun machines kunnen monitoren, analyseren en optimaliseren, efficiënt kunnen werken en uitval tot het minimum kunnen beperken. Dankzij mobiele gegevensoverdracht kunnen de machinegegevens in realtime overal worden opgehaald, van een pc in het kantoor, een tablet of een smartphone.

Valtra Auto-guide

Laat het sturen aan uw tractor over
Krijg uw werk af in de meest uitdagende omstandigheden met onze Auto-Guide besturingsoplossing. Auto-Guide maakt gebruik van satellietnavigatie om uw tractor voor u te besturen, zodat u productiever kunt zijn. De automatische besturing volgt nauwkeurig de rijlijnen, waardoor de landbouwgrond maximaal wordt benut, overlaps worden verminderd en tijd, brandstof en geld worden bespaard. En omdat u niet op de besturing hoeft te letten, kunt u langer werken met minder vermoeidheid en minder inspanning tot gevolg.

Voordelen:

1.Nauwkeurigheid

Met de beste ontvangers en correctiesignalen die beschikbaar zijn, volgt Auto-Guide rijlijnen voor minder overlapping en overgeslagen stukken en een precieze invoerplaatsing iedere rijlijn met submeter-tot centimeternauwkeurigheid.

2. Efficiëntie

Auto-Guide biedt accurate input zelfs in donkere, stoffige of mistige omstandigheden, dag of nacht, omdat de satellietnavigatie uw exacte locatie in het veld weet. Krijg het werk sneller en eenvoudiger gedaan zonder in te leveren op precisie.

3. Besparingen

Met Auto-Guide bespaart u tijd, brandstof en geld. De hogere nauwkeurigheid zorgt voor lagere kosten van zaden, kunstmest en pesticiden, wat leidt tot een hoger rendement op uw investering. Download onze whitepaper over slimme landbouw met de voorbeeldberekeningen hoeveel u kunt besparen.

Haal meer uit Valtra Auto-Guide

100% Geïntegreerd

Dacom

Mechan Groep en Dacom hebben een strategische samenwerking. Dacom is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerde ICT, sensorapparatuur en adviesdiensten ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven en de agribusiness over de hele wereld. Voorbeelden van de producten zijn Boer&Bunder, Teeltregistratie, Cloudfarm, Ziektemanagement en Weerstations.

Meer info

AGCO-Connect