Dacom

Mechan Groep en Dacom hebben een strategische samenwerking. Dacom is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerde ICT, sensorapparatuur en adviesdiensten ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven en de agribusiness over de hele wereld. Voorbeelden van de producten zijn Boer&Bunder, Teeltregistratie, Cloudfarm, Ziektemanagement en Weerstations.

Met Teeltregistratie van Dacom plan en registreer je alle activiteiten op je boerderij via de online webapplicatie en mobiele applicatie. Begin met het intekenen van je percelen. Vervolgens kun je de digitale boerderij uitbreiden door het toevoegen van gewassen, contacten, registraties en nog veel meer.

Cloudfarm is de plek om data van machines, sensoren, drones en satellieten te bekijken. Door meerdere lagen te selecteren kun je sterke en zwakke plekken vinden in je perceel. Navigeer direct naar deze plekken via de mobiele app voor nadere analyse. Het analyseren van percelen wordt zo nog makkelijker, leuker en efficiënter. Cloudfarm is exclusief verkrijgbaar via Mechan Groep.

Dacom Teeltregistratie en Dacom Cloudfarm werkt in combinatie met TaskDoc Pro of VarioDoc Pro. Dit is de plek in de trekker om taken aan te maken, gegevens van de trekker te registeren (brandstofverbruik, motortoerental, etc.) of ISOBUS werktuigen, variabele taakkaarten in te laden of om perceelsgrenzen en spoorlijnen te importeren.

Hoe werkt het?