Bogballe, het bedrijf achter de beste kunstmeststrooiers

BOGBALLE is een toonaangevende wereldwijde producent van kunstmeststrooiers. 365 dagen per jaar houden we ons bezig met het ontwerpen en de fabricage van hoogwaardige technologie voor de optimale toepassing van minerale meststoffen. Kunstmeststrooiers met een geraffineerd design, optimale functionaliteit en bovenal met absoluut eenvoudige bediening worden bij ons ontwikkeld en geproduceerd. Hiervoor worden ook de vele praktische ervaringen van gebruikers over de hele wereld gebruikt. We hebben “high-tech” productiefaciliteiten en een ontwikkelings- en testcentrum tot onze beschikking. In het middelpunt hiervan staat één van de grootste en meest moderne testhallen voor kunstmeststrooiers in heel Europa.

Bogballe M line

Bogballe uitbreiden met GPS

Uw Bogballe uitbreiden met een eenvoudig en flexibel GPS systeem? Het eerste strooimoment is voor de meeste gebruikers weer achter de rug en mogelijk denkt u al aan een volgende inzet met uw Bogballe strooier. Misschien werkt u nog niet met GPS maar denkt u hier al wel over na. Met de CALIBRATOR FREE biedt Bogballe een eenvoudige en flexibel GPS systeem. Een 12 Volt aansluiting op uw trekker is voldoende, hiermee is het FREE systeem toepasbaar op elk met trekker.

De 14 voordelen van Bogballe

1. Het perfecte strooibeeld
Het In-Centre systeem wordt gebruikt voor normaal strooien; de strooischijven draaien naar elkaar toe naar het midden van de strooier. Zo bereiken we een perfecte “4-voudige overlap” met een perfect strooibeeld en een lage variatiecoëfficiënt (VC).
2. Optimaal kantstrooien
Op de kopakker gebruiken we het Off-Centre systeem. De enige aanpassing is dat de draairichting van de schijven verandert. Dit systeem zorgt voor een perfecte verdeling naar de kant en in het veld. Het strooisysteem voldoet aan de Europese Milieu norm EN 13739-1 en is standaard op alle strooiers.
3. Uitvoerig getest weegsysteem
Sinds 1988 heeft de weegtechniek gezorgd voor een hoge mate van precisie. De weeginrichting registreert veranderingen in de stroom en past de uitloopopeningen automatisch aan. Daardoor is de gebruikte hoeveelheid kunstmest nauwkeurig verdeeld, wat een optimaal rendement en beheersing van de kosten geeft.
4. Perfecte uitloop
Dankzij de automatische schuiven valt de kunstmest altijd op de juiste positie op de schijf. Dit geeft altijd een perfect strooibeeld, ongeacht de stroom kunstmest, rijsnelheid en werkbreedte.
5. Een strooischoep
Voor het normaal strooien en het kant strooien worden dezelfde strooischoepen gebruikt. Tegelijkertijd bestrijken de strooischoepen meer werkbreedtes met één en dezelfde afstelling. Om een lange levensduur te verzekeren zijn deze schoepen gemaakt van mangaanstaal.
6. Eenvoudige instellingen
Één instelling en de strooier is gereed om te strooien. Als u voor een strooier met weeginrichting en intelligente controle kiest, dan is de enige instelling die gedaan moet worden de neigingshoek, zodat de gewenste werkbreedte bereikt wordt. Het risico van een verkeerde instelling is minimaal.
7. Intelligente controle
Onze weegstrooiers met geïntegreerde intelligente controle verrichten voortdurend metingen van de bewegingen, ook onder heuvelachtige omstandigheden. De intelligente software werkt non-stop met de weegsignalen van de trechterinhoud. Met deze informatie worden de volledig automatische kalibraties on-the-move uitgevoerd. Op deze manier bereiken we een optimale nauwkeurigheid en exacte hoeveelheid.

 

 

site 1 7

8. Poedercoating - eerste klas bescherming tegen corrosie
Na een grondige 7-stappen reiniging van elk onderdeel, poedercoaten we met een sterke “FlexiCoat” finish. De strooischijven, geleidingen en trechterbodem zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit resulteert in eerste klas bescherming tegen corrosie en een langere levensduur.
9. Trechter met drukverdelingsconus
Bij volle belading is de belasting van de kunstmest op de trechterbodem hoger. Onder in de trechterbodem zorgt een geïntegreerde drukverdelingsconus voor een gelijkmatige materiaalstroom naar de uitlopen en voorkomt het breken van de meststof. Tevens wordt de roerder ook beschermd tegen directe druk.
10.Onderhoudsvrije aandrijving
De transmissie is een gesloten systeem, gevuld met een speciaal vet met perfect smerende eigenschappen bij alle temperaturen. Bovendien is deze transmissie voorzien van een slipkoppeling die beschermt tegen extreme belasting.
11.  Van koolzaad tot rijst 
Onze strooiers zijn geschikt voor het strooien van een indrukwekkend aantal zaden en slakkenkorrels. Op www.bogballe.com bieden wij een breed scala aan strooitabellen aan, bv. voor rijst.
12. Milde roerder
De roerder geleidt de kunstmest op een milde manier naar de uitloop. Afhankelijk van het soortelijk gewicht en de flow karakteristieken wordt het toerental van de roerder automatisch aangepast zodat de kunstmest niet beschadigt.
13. SC Standard – Intelligent strooien in geren
Bij het strooien in geren wordt de werkbreedte ingesteld aan de hand van de vorm van het perceel. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid aangepast om onder- en overdosering in de geer te minimaliseren. De instelling geschiedt aan beide zijden van de strooier en kan of manueel via de CALIBRATOR of automatisch via GPS gedaan worden.
14.  SC Dynamic – Optimaal geerstrooien
SC Dynamic optimaliseert het geerstrooien dynamisch door het aanpassen van het strooibeeld op de linker- en rechterzijde van de strooier, handmatig via CALIBRATOR ZURF of automatisch via GPS. Zowel de kunstmestverdeling als ook de kunstmesthoeveelheid worden daarbij optimaal aan de wisselende spuitsporen aangepast. De dubbele ‘dubbele overlapvoordelen’ van het In-Centre systeem blijven behouden en verder heeft het systeem geen aanpassingen nodig.

 

 

8 14

Contact opnemen

Ik wil contact opnemen

Folderdownload M-Line

Download de folder

Folderdownload L-Line

Download de folder

Zoek uw dealer