Het verhaal achter dé beste zoutstrooiers


BOGBALLE is één van ’s werelds grootste fabrikanten van kunstmest-, zout- en zandstrooiers. Mede doordat BOGBALLE grote aantallen kunstmeststrooiers fabriceert, zijn ook de zout- en zandstrooiers van hoge 
kwaliteit waar het aankomt op strooitechniek, afwerking en bescherming van oppervlakten tegen een zeer agressieve omgeving. De coating van de strooiers bestaat uit de zeer sterke en flexibele poederlak “Flexi Coat” met een zeer lange levensduur. Elk individueel onderdeel doorloopt vóór het lakken en de assemblage een reinigingsproces van 7 stappen. Dit resulteert in een zeer corrosiebestendige en duurzame coating en bovendien een product met uitstekende strooiprecisie.

Bogballe S line

Besneeuwde en gladde wegen onder controle. Hoe?

De zoutstrooiers zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals het strooien van pekel of grit op wegen of parkeerterreinen tot en met zeer smalle voetpaden. Het gestrooide materiaal wordt gelijkmatig verspreid door middel van de centrifugaalkracht van de strooischijf. Op die manier wordt een snelle en effectieve verspreiding voor het totale oppervlak bereikt. Verschillende aanbouwmogelijkheden maken de strooier geschikt voor elk gebruik, ongeacht de grootte van het werk, de trekker of het trekkende voertuig. 
  • Bak inhoud van 130-1.050 liter. 
  • Flexi Coat poederlak, 30 maal duurzamer dan traditionele natte lak. 
  • Strooihoeveelheid vanaf 5 gram per m2 afhankelijk van rijsnelheid en werkbreedte. 
  • Traploze instelling van hoeveelheid met duidelijk afleesbare schaalwijzer. 
  • Traploze instelling van werkbreedte van 1-8 meter. 
  • Strooivleugels van mangaanstaal – 2-3 maal duurzamer dan roestvast staal. 
  • Hydraulisch, aftakas- of mechanisch aangedreven strooisysteem
  • (alleen S2-Trail).

Bogballe sneeuw 2

S2 en S3. Een machine voor alle behoeften.

S2 en 23Een tractor met een strooier erop gemonteerd biedt snel en efficiënt werk. Als ook de Big Bag Kraan BXL 1300 aan de tractor is bevestigd, is het mogelijk om de strooier direct bij te vullen. Dit verhoogt de werksnelheid doordat de tijd voor het bijvullen van de strooier wordt verkort. Het strooisysteem wordt aangedreven via de aftakas of een hydraulische motor. Voor de hydraulische motor is slechts 20 liter olie per minuut nodig.

S2-Trail. Eenvoudig aankoppelen en strooien.

S2 trail
De getrokken strooier van BOGBALLE met mechanische aandrijving is ideaal voor tractoren en trekkende voertuigen zonder een aftakas of hydraulisch systeem, bijvoorbeeld ATV of kleine tuintractoren. Het strooisysteem wordt direct aangedreven door de wielen van de strooier door middel van een mechanische transmissie. Een roerder in de trechter draait het materiaal rond tijdens het rijden. Dit verzekert een gemakkelijke opstart en betrouwbaar functioneren van het strooisysteem, zelfs op gladde oppervlakten. 

Hoeveelheid instellen. Precieze strooihoeveelheid.

hoeveelheid
In de standaard uitvoering wordt de strooihoeveelheid ingesteld met één hendel die met de hand kan worden versteld.Behalve voor strooien op gladde wegen kunnen de BOGBALLE zoutstrooiers ook voor onderhoud van parken, golfbanen, speelvelden en andere groene oppervlakten worden gebruikt. Strooitabellen voor zout, kunstmest en slakkenkorrels worden standaard meegeleverd. De strooitabellen kunnen ook worden gedownload van www.bogballe.com.

Contact opnemen

Ik wil contact opnemen