Lestractor.nl: Haal ook je trekkerrijbewijs in samenwerking met Mechan Groep!

Lestractor.nl

In samenwerking met Mechan Groep is het mogelijk om je trekkerrijbewijs te halen. Dit kan met deze stoere combinatie van de lestractor Fendt 514 Profi met een mooie Pronar T679 kipper. Deze machines komen uit de eigen Mechan stal. 

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Volg Lestractor op Facebook

Deze combinatie ook huren?

Deze lescombinatie is ook te huur. Neem contact met ons op voor de huur of voor een eventueel partnerschap. 


Meer informatie over deze lestractor

Waarom een trekkerrijbewijs?

Simpel gezegd: het tractorrijbewijs moet een bijdrage gaan leveren aan de verkeersveiligheid. 

Sinds een jaar is het Tractorrijbewijs  en de daarbij behorende rijopleiding een feit. Voorheen was er geen rijbewijsplicht en mochten de 16 jarigen zonder officiële opleiding deze landbouw voertuigen besturen. Tractoren van 3meter breed en 25 ton zwaar zijn geen uitzondering. Om dan op smalle wegen met rondom  fietsers, voetgangers en voorbij razend verkeer de weg veilig te overzien is niet altijd gemakkelijk. Daarom is het voor alle partijen goed dat er nu een opleiding is, welke wordt afgesloten met een officieel praktijkexamen bij het CBR/CCV. 

Voor jonge landbouwchauffeurs kan dit een lastig karwei zijn. Ze komen van de fiets waarmee ze uiterst rechts moeten houden en gaan nu met de 3 meter brede tractor ruim links rijden om bijvoorbeeld een nagenoeg even hard rijdende fietser in te halen op een veilige manier. Om dit op een juiste en veilige manier te kunnen is dus het tractorrijbewijs in het leven geroepen. 

Niet meer met autorijbewijs
Ook diegene die sinds vorig jaar zijn autorijbewijs heeft gehaald, mag niet meer zonder opleiding en examen met de tractor op de openbare weg. Ja er moet zelfs een pittig theorie examen worden afgelegd en in de rijproef ontbreken de bijzondere verrichtingen zoals keren en achteruitrijden zeker niet.

Kortom; een heuse beroepsopleiding voor onze jeugdige weggebruikers die zeker een bijdrage gaat leveren aan een veiliger verkeer!

Wilt u een offerte van ons? Vul dan het contactformulier in dan zullen wij u de offerte per email toesturen.

Examen eisen T-rijbewijs

Voordat je mag gaan rijden met de tractor moet je eerst in het bezit zijn van het theorie certificaat en minimaal 16 jaar zijn. De theorie mag al behaald worden als je 15,5 jaar bent. 

Theorie examen
Ter voorbereiding voor het theorie examen hebben wij een internet theorie kaart beschikbaar. Dit is een actief leersysteem. De opleiding bestaat uit 11 overzichtelijke hoofdstukken, afbeeldingen en animaties.  De training kan actief op laptop of tablet gevolgd worden. De code is 3 maanden geldig, vanaf eerste moment van inloggen. Ieder hoofdstuk geeft direct gelegenheid tot het oefenen van examen vragen om te testen of je de lesstof onder de knie hebt. Na afloop van de opleiding kunt je met 10 complete en realistische oefenexamens je kennis testen.(7 uur) Aansluitend dient er een examen afgelegd worden bij het CBR.

Praktijk examen
Tijdens het praktijkexamen worden veel verschillende vaardigheden van je verwacht worden. Het examen bestaat uit bijzondere verrichtingen en rijden op de weg. Het onderdeel bijzondere verrichtingen bestaat uit aan- en afkoppelen, recht achter uit rijden, achter uit rijden in een bocht of voor een laadperron. Tijdens het onderdeel rijden op de weg wil de examinator zien dat je goed met de combinatie onder alle omstandigheden overweg kan. Houd je je aan de snelheid? Hoe is je kijkgedrag? Pas je de verkeersregels toe? Kan je met de grootte en de lengte van het voertuig overweg? Dat zijn vragen die een examinator zal toepassen. Ter voorbereiding van de lessen wordt er altijd een intest gedaan. Deze intest geeft de instructeur inzicht in hoeveel rijlessen hij de kandidaat kan adviseren. De kosten voor de intest bedragen excl. 21% BTW € 100,00. De test duurt 1,5 uur.  

Onze combinatie is ook te huur als lesvoertuig voor andere rijschoolhouders. Vraag gerust naar onze tarieven!

Geïnteresseerd in het behalen van het trekkerrijbewijs?

Ik ben geinteresseerd en wil informatie ontvangen

Meer weten over het huren van deze combi?


Meer informatie over deze lestractor