Wie zijn wij?

Mechan Groep is distribiteur voor de AGCO merken Massey Ferguson en Valtra in heel Nederland. Tevens distribueren wij het AGCO merk Fendt in het grootste gedeelte van Nederland. Via deze link kunt u zien in welk gebied wij leveren. De topmerken van AGCO worden verkocht via afzonderlijke netwerken van gespecialiseerde dealerbedrijven, die daarnaast onderhoud en service verzorgen. Mechan Groep ondersteunt de dealers met professionele marketing, verkoop, aftersales services, onderdelenvoorziening en technische producttrainingen. Door al deze activiteiten worden de dealers geholpen om een maximale klanttevredenheid te bereiken. Mechan Groep is onderdeel van de Mechan Holding.

Mechan Holding

Mechan is onderdeel van Mechan Holding.

De Holding is een Nederlands-Belgische onderneming die al sinds 1970 activiteiten ontplooit in de agribusiness. De belangrijkste activiteiten bestaan uit de distributie van allerlei landbouwmachines in Nederland en Belgie. Er worden ook steeds meer aanvullende services aangeboden (denk aan Mechan LeaseMechan VerzekeringenLestractor en Mechan Trainingen en Opleidingen) en Smart Farming is één van de huidige speerpunten van Mechan. Daarnaast heeft mechan een occasioncenter met de naam Mechan Next

Historie

Mechan Holding is in 1970 ontstaan vanuit de samenvoeging van een aantal ondernemingen in landbouwmechanisatie waaronder de Vor in Achterveld. Mechan Holding is gevestigd in Achterveld. Onder de holding vallen ook een aantal eigen dealers: Vohamij in Heythuysen, Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp, Martien Visser in Joure, Otto Barkhuis in Musselkanaal en Siddeburen, Mecha-Service in Emmeloord, Mechan Dealer in Achterveld en de beide vestigingen van Gebr Bonenkamp in Tiel en Ijsselstein. De Belgische tak Matermaco Group heeft een vestiging in Gembloux. 

Lees hier de geschiedenis van Mechan Groep

Missie

Mechan Holding is een distributie- en serviceorganisatie voor producten en diensten in de agrarische-, constructie- en industriesector.  Mechan Holding heeft als doel om door middel van een attractieve klantpropositie voortdurend waarde toe te voegen aan de distributiekanalen.

'Het motto van Mechan Groep is 'Equip To Grow'': Groei staat in alles wat we doen voorop. Groei van gewas, groei van bedrijf, groei van kennis en groei als persoon. 

Sponsoring

Mechan Groep is trotse sponsor van de Voedselbank Leusden. Zo is er tijdens de wintershow 2022 geld op gehaald door de verkoop van de kalenders. Daarnaast organiseert de Mechan Groep nog meer acties om de Voedselbank te ondersteunen.

Benieuwd naar onze vacatures?

Werken bij Mechan

Zoek uw dealer