Dit is de geschiedenis van Mechan Groep

 

Sinds de vijftiger jaren is De Vor een naam geworden, die borg staat voor ervaring, kennis van zaken en objectiviteit. Een naam die vertrouwen schenkt. Die naam is met inzet en volharding stukje bij beetje opgebouwd. Vooruitstrevende boeren en loonwerkers kochten bij Willem de Vor een trekker. Dat smaakte naar meer.

1 april 1957 oprichting van Gebr. De Vor Achterveld. B.V. door Cees en Willem de Vor. De zaak groeide snel en naast gebruikte machines werden er ook nieuwe machines verkocht. Via De Vor begon Fendt zijn reputatie ook in Nederland waar te maken.

In de 70-er jaren was er expansie op alle fronten. Importeurschappen werden verworven, ook buiten de landbouwsector. Zo ging De Vor ook het Japanse topmerk Kubota importeren. De serie compacttrekkers werd al snel uitgebreid en omvat tegenwoordig een keur van modellen, terwijl er inmiddels ook een breed aanbod van maaimachines en zelfs transporters voorhanden is. Ook de Schliesing houtversnipperaars en TerrAnovA grondbewerkingsmachines zijn al jarenlang een must voor ieder die wat te versnipperen, te verkruimelen of te maaien heeft.

De Vor kijkt vooruit!

Alle door De Vor geïmporteerde machines worden via eigen bedrijven en een exclusief dealernetwerk geleverd. Hierdoor zijn er servicepunten in het hele land. De Vor kijkt vooruit! In 1977 volgde een nieuwe weloverwogen stap. Het familiebedrijf – met behoud van naam en werkwijze – kwam in handen van Cebeco Handelsraad. Dit leidde tot extra groei én continuïteit. Dit bedrijf nam in het jaar 2000 tevens Motrac Landbouw en Vormec over. Gebr. de Vor wordt met het nieuwe Mechatrac en Vormec ondergebracht in de Mechan Holding.

Fendt, Valtra en Massey Ferguson gaan samen

In 2002 wordt de Mechan Holding overgenomen door Z(weegers) B(eheer) G(roep) en vormt zich de Mechan Groep. 2005 is het jaar waarin tevens Mechan Partners en Matermaco in België worden toegevoegd aan deze Mechan Groep.

Mechan Groep is ontstaan door Fendt-importeur De Vor, Valtra importeur Agritech en Massey Ferguson importeur Mechatrac samen te voegen. De onafhankelijke bedrijven verdwijnen. In september 2014 werd in Achterveld officieel het Agco Experience Center geopend. Dat neemt de onderlinge geografische belemmeringen weg In drie aparte showrooms kunnen dealers met hun klant gaan kijken voor extra voorlichting en ondersteuning. Algemene zaken als garantieclaims, inkoop en marketing vinden gezamenlijk plaats.