Wintershow 2015

Wintershow Achterveld

Geslaagde wintershow Mechan Groep

De Mechan Groep kijkt terug op een succesvolle wintershow. Meer dan 10.000 bezoekers uit het hele land kwamen op het evenement in Achterveld af. De laatste paar jaar organiseert Mechan Groep de wintershow voor alle AGCO trekkermerken, welke nu op dezelfde locatie gevestigd zijn. Ook was er ruim aandacht voor Challenger en Fella, ook uit de Agco stal. Precision farming dit jaar een prominente plek binnen de wintershow.

Hoogtepunten

Fendt
Bij Fendt ging de belangstelling vooral uit naar de nieuwe Fendt 1050 Vario Profi Plus, de nieuwe 500 pk trekker met het predikaat Tractor of the Year 2016 (Allround). Daarnaast was er het innovatieve Vario Grip Pro.

Valtra N4
Voor de nieuwe Valtra N4 was veel belangstelling. Deze tractor kreeg op de Agritechnica the Tractor of the Year 2016 award (Best Design). Het ‘Racemonster’ van Valtra was ook te bewonderen. De Fin Juha Kankkunen heeft met deze Valtra T234 de recordsnelheid bereikt van ruim 130 km/u. Valtra heeft naar aanleiding daarvan een gelimiteerd aantal van deze ‘World Record’ trekkers uitgebracht, waarna deze op 29 december om 16.00 uur aan de hoogste bieder werd gegund.

Massey Ferguson
Massey Ferguson had de schijnwerper op de nieuwe MF 5713 SL, die op de Agritechnica is geïntroduceerd en is onderscheiden als Tractor of the Year 2016 (Utility) De andere aandachttrekker was een door de Mechan Groep gerestaureerde MF 35 van bouwjaar 1958. Het is een trekker die vorig jaar rond deze tijd door een jury is uitgekozen voor een Extreme Make over.

Voorgaande jaren

2014

2013