Holvo Lettele neemt Mechanisatie Raalte over

17 januari 2019

cover 1500

Per 1 januari 2019 jongstleden worden de aandelen van Fendt dealer Mechanisatie Raalte B.V. overgenomen door Holvo Lettele B.V., de officiële Valtra dealer voor de regio Salland. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren met bestaande dealerschappen en zullen op termijn worden uitgebreid of waar mogelijk gecombineerd. Door deze stap wordt verder ingespeeld op de wensen die klanten en leveranciers aan een mechanisatiebedrijf stellen. “Deze strategische samenwerking is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van dealerbedrijven zoals wij die ook nastreven ”, zo vertellen Marc de Haan, directeur Valtra en Stans van de Wetering, directeur Fendt.

Holvo Lettele is een professioneel dealerbedrijf dat gespecialiseerd is in service en verkoop van Valtra tractoren. Daarnaast leveren zij o.a. hooibouwwerktuigen, grondbewerkingsmachines, voermachines en opraapwagens. “De grote kracht van Holvo is onze flexibiliteit in verkoop en service. Daarom kiezen we ook bewust voor een beperkt aantal A-merken. Hierdoor kunnen we onze kennis en snelheid zo goed mogelijk borgen.”, aldus  Corné Nap, mede-eigenaar van Holvo Lettele. “De overname van een mechanisatiebedrijf met Fendt dealerschap past dan ook perfect in onze groeistrategie.” vult Paul Ottenschot, mede-eigenaar, hem aan.

Bij Mechanisatie Raalte, een bekend familiebedrijf in de regio, verandert er vooralsnog niets. Mechanisatie Raalte B.V. blijft als zelfstandig bedrijf bestaan met dezelfde medewerkers als aanspreekpunt. Wel zal er op korte termijn een uitbreiding van de personele bezetting plaatsvinden. Henk Enserink, mede-eigenaar van het bedrijf licht de stap toe; “Wij nemen deze stap om in een veranderende markt toch de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en de klanten een goede service te kunnen blijven bieden. Wij danken al onze klanten en leveranciers voor de jarenlange samenwerking en in het vertrouwen in ons. Samen willen we deze nieuwe uitdaging aangaan en de toekomst tegemoet treden.”. 

Terug naar Nieuws