Mechan neemt meerderheidsbelang in een van de grootste Italiaanse Dealers

03 augustus 2021

Mechan Groep Luchtfoto

Mechan neemt meerderheidsbelang in een van de grootste Fendt/Massey Ferguson Dealers,  Agri Verde in Verona, Italië

Per heden heeft Mechan Groep een meerderheidsbelang genomen in een top-3 Fendt & Massey Ferguson dealer in Verona. Met dit belang geeft Mechan verdere invulling in haar expansie strategie, zowel in de Benelux als daarbuiten. Het bedrijf AGRI-Verde, behoort tot de top 3 AGCO dealers in Italië en vormt daarmee een zeer waardevolle aanvulling aan de retailactiviteiten van onze onderneming. “Wij zijn in Europa op zoek naar een versterking van onze retailactiviteiten voor AGCO merken.’’ , vertellen Geert Kraak en Ray Uiterwaal namens Mechan Groep. ‘’ Met de verwerving van het aandeel in Agri Verde als professionele Noord Italiaanse dealer zijn  we daar zeer goed in geslaagd.”

Argri Verde heeft een lange trackrecord in de wijnbouw, fruitteelt, veeteelt en akkerbouw en al veel ervaring met Fendt en MF en ook daarom in samenhang met het potentieel in dit rayon van 1500 trekkers is dit een logische stap.  Zelfs in de Covid-19 tijd heeft het bedrijf Agri Verde met haar team o.l.v. de heren Franco Roncari en Simone Lugoboni een hogere omzet te scoren als het jaar daarvoor. Met de AGCO merken hebben zij 140 Fendt’s en 57 MF’s verkocht in 2020 en dit jaar 2021 is de orderportefeuille zelfs alweer groter geworden dan de vergelijkbare periode van vorig jaar. Agri Verde staat in Noord-Italië bekend als een zeer actief, modern landbouwmechanisatiebedrijf met een sterk management. Mede eigenaar Simone Lugoboni is eveneens verheugd met de participatie. “Als onderdeel van een groter geheel heb je nu eenmaal een betere mogelijkheid tot het uitwisselen van kennis en zijn er betere mogelijkheden voor investeringen, gezien de grote plannen die we hebben. Dat alles gesteund door fabrikant AGCO en importeur Mechan Groep op het gebied van informatievoorziening, scholing, verkoop, marketing, financiën, techniek en onderdelen. Dat betekent dat wij nu nog beter in staat zijn om onze klanten optimaal van dienst te zijn. We zijn klaar voor de volgende groeifase!”

Agri Verde biedt het volledige Fendt & Massey Ferguson Full Line programma aan, naast aanvullende gereedschappen voor wijnbouw en fruitteelt, inclusief de bijbehorende dienstverlening. Naast reparatie en onderhoud, omvat die ook leasing, financiering en schadeherstel.

 

Terug naar Nieuws