Van de Wetering volgt Uiterwaal op als algemeen directeur bij Mechan Groep

08 juni 2021

DJI 7.00 00 55 17.Still001

Ray Uiterwaal (59) treedt terug als Algemeen Directeur van Mechan Groep, distributeur van onder andere de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Hij blijft betrokken bij het moederbedrijf Mechan Holding en richt zich vanaf 1 juli nog uitsluitend op het buitenland. Hij wordt opgevolgd door Stans van de Wetering, de huidige Directeur Fendt. Als Algemeen directeur van Mechan Groep blijft Van de Wetering ook verantwoordelijk voor Fendt.

“Mechan Groep heeft zich in de afgelopen 7 jaar ontwikkeld tot de financieel gezonde, innovatieve agrarische onderneming die het nu is. En ons dealernetwerk staat als een huis. Ik ben trots dat ik daar samen met mijn team een bijdrage aan heb kunnen leveren”, zegt Uiterwaal. “Ik ben bijna 60 en wil graag iets meer tijd aan mijn privéleven besteden. Dat heb ik bij mijn aanstelling in 2014 al aangegeven en ben blij dat met die wens rekening gehouden kon worden.” Uiterwaal blijft binnen Mechan Holding actief betrokken bij onder andere de contacten met fabrikant AGCO. “Het is ook heel mooi dat we mijn opvolger binnen onze eigen gelederen hebben gevonden. Deze stap van Stans onderstreept de carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden binnen onze onderneming.”

Stans van de Wetering werd begin 2017 aangesteld als Directeur Fendt, na een carrière bij onder andere Mercedes-Benz. “Het is voor mij een hele eer. Ik ben blij met de kans die ik nu krijg om hier door te groeien. De komende tijd ga ik samen met het MT aan een plan werken om Mechan Groep verder te professionaliseren en het bedrijf klaar te stomen voor de volgende groeifase.”

Mechan Groep

Mechan Groep is in Nederland onder andere distributeur van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Daarnaast levert het bedrijf een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector. Het moederbedrijf Mechan Holding is als distributeur ook actief in België en Afrika. De groeistrategie van Mechan Groep is vervat in de pay-off ‘Equip to Grow’.

Terug naar Nieuws